Château de Jau

Nieuw bij Maison du Vin

Een Frans wijndomein gesitueerd in de Roussillon met 100 hectare wijngaard en 500 hectare ‘garrigue’. Maison du Vin heeft de wijnen van Chez Jau aan het uitgebreide assortiment toegevoegd.

Historie Wijnhuis

Opgericht door monniken in de 12e eeuw, behoort Château de Jau tot het selecte gezelschap van authentieke wijnhuizen in de Rousillon. Tegenwoordig is het in handen van de Franse wijn familie Dauré en is het bedrijf nog steeds 100% familie eigendom. Traditioneel werden hier al eeuwen geleden Rivesaltes wijnen gemaakt, wat nog steeds een specialiteit is. Echter zijn de droge wijnen een moderne reflectie van het terroir van de Rousillon. De witte wijnen zijn elegant, verleidelijk fris en verfijnd. De rode wijnen juist vol, zwoel en met alle rijkdom van de Zuid Franse zon. Wijnen die niet alleen gemaakt zijn met veel zon, maar vooral met kennis, oog voor traditie en een terroir dat perfect geschikt is voor biologische wijnbouw.

Wijngaarden

Het domein bezit wijngaarden in zowel de Gascogne, Languedoc en  Rousillon, met een breed scala aan druivenrassen. Binnen de AOC van de Rousillon vallen druivenrassen als Macabeo, Vermentino, Grenache Gris, Grenache Blanc, Grenache Noir, Syrah, Carignan en Mourvèdre. Daarnaast werken ze onder de IGP’s Pays d’Oc en Côtes de Gascogne met druivenrassen als Sauvignon Blanc, Chardonnay en Merlot.

De wijnen van Château de Jau