Historie Maison du Vin

Op 17 november 1983 opent Maison du Vin haar deuren.  In vrijwel elk wijngebied in Frankrijk bevindt zich een Maison du Vin. Bij Jean Arnaud vindt men  dat dit in Tilburg dus ook niet mag ontbreken. Et voilà, Maison du Vin ziet het levenslicht, een wereld van wijn in het hart van Brabant. 

Voormalig wijnmuseum

In eerste instantie had Maison du Vin voornamelijk een educatief karakter. Voor ƒ 2,25 was je van harte welkom bij de permanente tentoonstelling van glazen, kurkentrekkers en audio-visuele elementen om de wereld van wijn nog beter te leren kennen. Daarnaast werden er vanaf het eerste moment wijnproeverijen gegeven. Dit alles in de unieke ambiance van een Franse winkelstraat uit de Bordeaux of Beaune. Je waande en waant je in een compleet andere wereld dan Tilburg. 

Het wijnmuseum van Maison du Vin heeft al enige tijd geleden haar deuren gesloten, maar ademt nog steeds de sfeer van een gezellige Franse winkelstraat. Ook de diverse collecties van het voormalig wijnmuseum zijn natuurlijk nog aanwezig. Kom gezellig naar onze wijnwinkel en laat u verbazen en verrassen door de sfeer en het uitgebreide assortiment wijnen. De locatie is ook zeer geschikt voor vergaderingen en feesten. Er worden regelmatig wijnproeverijen georganiseerd.

Wijn kopen en proeven doe je in Tilburg bij Maison du Vin.